Борис Джонсън: Лондон ще наложи контрол над имиграцията

Великобритания ще въведе контрол над имиграцията щом приключи процесът по излизане от ЕС, заяви външният министър Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс и БТА.
“Щом приключим със задълженията си по безконтролното свободно придвижване, ще стане възможно установяването на система за контрол. Това очевидно не може да се направи веднага, тъй като още сме в ЕС”, добави бившият кмет на Лондон.Смята се, че желанието за контрол над имиграцията е било основен фактор в решението на гласувалите за напускане на ЕС британци на референдума от 23 юни.Джонсън, който е писал авторски коментари в “Дейли телеграф”, отказа да се извини за язвителните си изказвания по адрес на някои световни лидери, предаде ТАСС.

“Може да изгубим ужасно много време в ровене из всичко, което съм писал в последните 30 години, много от което е било извадено от контекст, но това не е важно, сега ни чакат важни теми”, каза Джонсън.

Повечето въпроси пресконференцията не бяха за обсъжданите с Кери теми и за отношенията между Великобритания и САЩ. Те бяха за това как Джонсън ще ръководи британското външно министерство след епитетите, които е писал по адрес на редица чуждестранни политици, отбелязва ТАСС.

През 2007 г. Джонсън описа Хилъри Клинтън като “садистична медицинска сестра в психиатрична болница”. Той обясни решението на Барак Обама да махне бюста на Чърчил от Овалния кабинет с кенийските корени на американския президент и “неприязънта му към Британската империя”.

Освен това Джонсън е победител в конкурс за най-оскърбително стихотворение за турския президент Реджеп Тайип Ердоган, организиран от сп. “Спектейтър” след скандала около германския комик и тв водещ Ян Бьомерман.

http://dnes.dir.bg/
Facebook коментар