Кеймбридж и Оксфорд са гласували да останат, пенсионери и неграмотни биха шута на Кралството

Пенсионери, безработни и нискообразовани хора – така изглежда профилът на избирателите, които биха шута на Великобритания от ЕС. Статистиката сочи, че младите и тези с по-високо образование и заплата са гласували в по-голямата си част за оставане в съюза.
 
64% от хората до 24 г. са гласували за оставане в ЕС, а 58% от тези над 64 г. – за излизане. Райони, населени предимно с млади хора, регистрират огромна подкрепа за оставането. В лондонските квартали Ламбът, Хакни и Харинги, където средната възраст е 31-33 г., подкрепата за ЕС е над 75%. Подобни са резултатите от Оксфорд и Кеймбридж. Избирателите с висше образование в по-голямата си част също са подкрепили оставането, а на другия полюс са безработните и слабо образованите.
Сериозно разделение бе отчетено и в различните области. Лондон е с категорична подкрепа на оставането в ЕС. В Шотландия всички избирателни райони са гласували по същия начин. В Северна Ирландия мнозинството също са за ЕС, а в Гибралтар процентът е над 95. Пише Стандарт.
Facebook коментар