Фарадж се подигра с Европарламента “на прощаване”

Лидерът на UKIP Найджъл Фарадж изнесе хапливо-подигравателна реч пред колегите си от Европейския парламент, в която защити избора за Brexit на референдума в четвъртък.

Знам, че практически нито един от вас не е свършил една смислена работа през живота си, нито е работил в бизнеса, в търговията или изобщо е създал едно работно място“, обяви Фарадж като “въведение”, преди да развие тезата си, че тоталното скъсване на връзките между ЕС и Великобритания ще нанесе повече щети върху ЕС, отколкото върху Лондон.

Отношението на Фарадж доведе до вълна на възмущенеи в пленарната зала на ЕП, което принуди председателят на парламента Мартин Шулц да се намеси.

Уважаеми колеги, знам, че сте емоционални, но започвате да се държите, така както обикновено се държат от UKIP в тази зала. Затова ви моля, не ги имитирайте“, призова Мартин Шулц, след което обясни на Фарадж, че не може да си позволява да обижда колегите си.

Самият британски националист е член на Европейския парламент от 1999 г. насам без прекъсване.

“Току-що говорих пред ЕП. Зарадваха се да ме видят, както можете да предположите”, написа Фарадж в Twitter.

“Когато дойдох тук преди 17 години и ви казах, че искам да поведа кампания за извеждане на Великобритания от ЕС, вие ми се присмивахте. Само че сега не се смеете, нали така?”, каза Фарадж.

Той обвини евродепутатите от 27-те държави, че отказват да признаят, че “валутата им се проваля”.

Най-големият ви проблем и основната причина за вота на Обединеното кралство, е че вие подмолно, с измама и без да кажете истината на британците или на останалите народи в Европа, им наложихте политически съюз“, заяви Фарадж.

Той повтори тезата си, че победата на Brexit e победа на “обикновените хора, които надвиха търговските банки и голямата политика”.

“Искаме да си върнем водите за риболов. Искаме да си върнем границите. И искаме да бъдем независима, самоуправляваща се, нормална държава”, каза още той, като заплаши, че Великобритания няма да е последната страна, която ще напусне ЕС.

Източник: webcafe.bg

Facebook коментар