The Sun: Брекзит е предизвестен, Баба Ванга го е предрекла

Таблоидът The Sun публикува материал, в който информира своите читатели, че Брекзит е бил предначертан и пророкуван от българската пророчица Ванга много отдавна.

Под заглавие „Шегувате се, нали? Дали сляпата пророчица, която предсказа 11 септември, е предсказала и Брекзит… и ще последва ли предсказаната от нея война в Европа?“, изданието информира за появилите се веднага след референдума теории на конспирацията, че и този резултат бил предсказан от „родената в България пророчица, известна също като „Нострадамус на Балканите“, пише clubz.bg.

Вестникът нарича Баба Ванга само с първата дума – Баба, вероятно приемайки това за част от името й. Според The Sun Баба била предсказала, че Европа „ще престане да съществува“ до края на тази година. Това, според много хора, било предсказание за резултата от референдума, който бе спечелен от привържениците на напускането.

The Sun твърди също, че Баба е предсказала и „голяма мюсюлманска война“, което пък било свързано с появата на т.нар. „Ислямска държава“. Изданието отива и по-далеч и приписва на Баба също предсказания за употребата на химическо оръжие в Сирия, Арабската пролет и нахлуването на ислямски екстремисти в Европа.

“Новината” вече е преведена в десетки подобни издания по света.

 

Facebook коментар