Най-умната жена в света е българка

Даниела Симидчиева и до ден днешен продължава да държи световния рекорд за най-висок коефициент на интелигентност.

От 200 възможни точки на теста на МЕНСА тя има 192. Резултат, който все още никой не е подобрил нейния резултат. Резултат, който определя коефициента на интелигентност на Даниела като по-висок от този на Айнщайн или Бил Гейтс.

В момента дамата работи в Българската стопанска камара, а за кратък период е била и директор на МЕНСА. Интересното е, че тестът за интелигентност тя решава да направи през 2003 година в един от най-трудните момети от живота си:

„Чувствах се много зле, бях току-що напуснала Благоевград и това ми действаше доста депресиращо. Ниска заплата, на квартира, с три деца“, спомня си сега Даниела. „Тогава този резултат ми подейства като аспирин за душата, даде ми въздух, кураж и повлия добре и на децата ми“, добавя тя.

За г-жа Симидчиева казват, че не е била от най-старателните ученици, а че високата интелигентност й е генетично заложена:

IQ-то – раждаш се и умираш с него, можеш да го промениш в рамките между 4-5 точки по време на своя живот, но емоционалната интелигентност е нещо, което зависи изцяло от нас, възможността да се реализираме в обществото, да бъдем адекватни при взаимоотношенията с хората, да бъдем по-добри“, разказва тя.

Даниела приема като ласкателство определението „най-умната жена в света”. То й носи както приятно чувство, така и много негативизъм от страна на различни хора:

„В живота не ми е помогнало много, но пък не ми е и пречело, ако съм го предала на децата и внуците си ще съм щастлива, защото за мен това е най-голямото богатство”, смята тя. А ние можем само да се гордеем с тази велика българка. Поклон!

Източник: inspireme-magazine

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *