“Ал Джазира” с филм за българска самотна майка от Казанлъшко (видео)

Арабската телевизия “Ал Джазира” излъчи 25-минутен филм, посветен на Ирина – млада самотна майка от казанлъшкия район, която се бори да осигури прехраната на нея и 4-годишната ѝ дъщеричка Стефи.

Филмът е публикуван в рубриката “Witness” (“Свидетел”), в която могат да бъдат открити истории за заобикалящия ни свят извън информационния поток.

Озаглавен “In the Valley of Guns and Roses” (“В долината на оръжията и розите”), документалният филм описва ежедневието на Ирина. Тя работи в оръжейния комбинат “Арсенал” в Казанлък, вечер пее в заведения, а през останалото време лепи плакати.

Филмът ни развежда из първите дни на Ирина и Стефи в новия им дом в Казанлък, където майката се надява на реализация – както за нея, така и за дъщеря ѝ.

“Руският писател Антон Чехов фокусира своите творби върху харизматичните и все пак обикновени хора, които правят обикновени неща и страдат обикновено, но по докосващ и истински начин. За Чехов обикновеното е необикновено”, пише създателят на филма Саймън Хипкинс и продължава: “Лесно е да си представим живота в Казанлък и историята на Ирина да бъдат част от творбите на Чехов. Това е град, в който е нормално симпатична жена на средна възраст да ти разкаже колко автомата “Калашников” е сглобила през живота си”.

Авторът разказва, че още при първата си среща с Ирина е искал да заснеме филм за нея. “Тя отказва да се превърне в жертва”, споделя Хипкинс.

Филма “In the Valley of Guns and Roses” може да гледате тук:

Източник: offnews.bg

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *