За България Пловдив е като Краков за Полша – историческа столица и може би най-приятният град, макар столиците София и Варшава да са значително по-големи и важни. Това пише американския новинарски сайт Huffington Post.

Пловдив има трошащи глезените павета, забавна малка зона за гурмани и хипстъри и невероятна атмосфера на пешеходния булевард. Както са го направили редица градове сред Европа градът е инкорпорирал оригинално археологическите си забележителности в приятна форма, пише сайтът, цитиран от Фокус. Пластовете са любопитни – под щастливото съвременно спокойствие се крие здрава комунистическа черупка, джамия от османската ера и най-накрая хиподрум, където преди 2000 години е имало състезания с колесници.

Авторът на статията Рик Стийвс изразява почуда защо повечето граждани на САЩ не обръщат толкова внимание на България. „Да, тя има азбуката, религията и славянската кръв на „майка Русия“. Но мечтите и целите ѝ са насочени към Запада – причина ние да пътуваме на изток“, смята той./trafficnews.bg

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 218 - Today Page Visits: 1
SHARE