Барман от Варна рисува Левски и Ботев върху кафе

Той е единствения у нас, който е усвоил тънкостите на това изкуство

По повод Националния празник на България, образите на Левски и Ботев, Шипка и българското знаме рисува в чаша с кафе барманът Владимир Стоев. Всичко това се изографисва с шоколад на прах и по този начин поздравява клиентите си, съобщава БГНЕС.

Изкуството, което развива, се казва латеарт. Тук никъде не се преподава и той е единственият, усвоил толкова добре тънкостите на красивите декорации. Справя се толкова добре, защото завършва изобразително изкуство в родния си град Горна Оряховица. Мести се да живее във Варна, където започва работа като барман в кафетерия.

Преди близо четири години започва да вкарва лично творчество в украсата на кафетата, които приготвя. Сега вече има много последователи, често го канят да предава опита си.

Страницата му във фейсбук се радва на огромен интерес, а покрай нея хора от цялата страна го търсят, за да им приготви топла напитка с нещо специално изписано за всеки един. Много от клиентите му са чужденци, които, преди да посетят страната ни, са попаднали на неговите рисунки в чаша кафе и държат да го намерят, когато пристигат във Варна.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *