Божидар Димитров не издържа: Няма ли в целия ЕС някой като Тачър и Де Гол да тегли една на Ердоган

Днес вестниците съобщиха, че българският дял от сумата от три милиарда евро, които Европейският съюз /ЕС/ трябва да даде на Турция, за да не пуска мигранти към Стария континент, е 5,9 млн. евро. Малко, спрямо общата сума.

Това се казва в официално обръщение разпространено до медиите от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, пише новини.бг.

“И все пак реставрацията на Голямата базилика ще струва три милиона евро. Значи на онези, чиито предци разрушиха Голямата базилика, ще дадем рекет на стойност реставрацията на две Големи базилики. Използвах думата „рекет”, защото това, което направи Турция спрямо ЕС си е живо изнудване: „Дайте ни пари, за да не пускаме три милиона мигранти към вас. Иначе ги пускаме и Кьолн ще ви се види детска игричка”, казва още той. “Първо поискаха три милиарда  – получиха ги. После поискаха още два милиарда, а вчера – още 20 милиарда. И белезникавите днешни европейски лидери ще им ги дадат, без да се замислят, че едни други лидери на Европа, като Шарл де Гол, Маргарет Тачър, Конрад Аденауер или Хелмут Кол, такава майна щяха да теглят на Ердоган и Давутоглу, че свят щеше да им се завие. Дават ли си сметка днешните европейски лидери, че само с първите три милиарда, дадени на членовете им – България и Гърция, щяха да изградят трудно пробиваем граничен вал и по море, и по суша? И понеже пасивната отбрана никога в историята не е била напълно успешна (вж. линиите „Метаксас”, „Мажино”, „Атлантически вал” и „Зигфрид” на Хитлер), то с 20 милиарда долара може да се финансира всяка сухопътна операция в Ирак и в Сирия – на местните анти Идил армии, на НАТО, на Русия и да се пресече от корен главната причина за ислямската мигрантска инвазия в Европа. Стига с тези брюкселски тъпотии! Нито евро повече за Ердоган – той и без това не спазва никакви споразумения и пуска мигрантите към Лесбос и Хиос. Дайте парите си за Голямата базилика!“, призовава Димитров.

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *