В България, както знаем, по-голямата част от населението е застаряваща и също така, младите все повече, и повече ги е страх да имат деца, защото няма възможност да ги отгледат. Но кметът, в една не толкова голяма община, е направил нещо уникално за България. Нещо, което може да повдигне раждаемостта. Нещо за което, всеки родител се надява.
Само да ви припомним, че статистически изследвания, показват как в България след 20 години ще има много малко българи и огромна част чуждоземци(основната причина за това е раждаемостта)

1280px-Chiprovtsi-centre

20150425122006_68184

Община Чипровци отпуска по 1000лв. за всяко новородено бебе в общината. Единственото условие, което стои пред новите семейства, е те да са с постоянен или настоящ адрес в общината. Бюджетът е бил приет  преди пет дни в общината.

Facebook коментар
loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Не е лошо да има изискване родителите да са поне със завършен 12 клас…иначе ще стане бизнес за доста просяци и бездомници..и други…

 2. Че то си е. така се печелят гласоподаватели. Всеки уважаващ себе си родител, би трябвало да знае, че детето си е негово и никой не е длъжен да му дава.

 3. Да беше и вярно това! Бедна Русия не може да си позволи това. При тех винаги е “ЩЕ…”.
  Истината обаче е друга. Осребряват им до определена сума пари памперси, пелени и др. Същото важи и за учебници. И далеч не на такава стойност. Унгарците мисля го приеха вече. А Лукашенко дава един гол ххх.
  Не помага пропагандата за съжаление. Белият свят е егоист! Не си разваля кефа.
  А за нащата държава вина основно “социалистическата индустриализация” и “национализацията”. Никъде по света градското население не дава прираст. Натикаха хората в панелките и сега чакайте деца…
  Невъзвратимо е уви. Шанса е да пооправим малко държавицата и да има поток от мигранти насам.
  Ние никога няма да започнем да раждаме повече в тези времена.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР