Брюксел маха лева и въвежда еврото

Еврокомисията планира въвеждането на евро за всички страни-членки на ЕС, включително за България, пише британският вестник „Дейли експрес“. Двигател на идеята е лично нейният председател Жан-Клод Юнкер, реализирането й се ускорява заради напускането на Великобритания.

Твърди се, че председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер иска всяка една държава-членка да въведе еврото, след като на 23 юни гражданите на Великобритания гласуваха за „Брекзит“, пише изданието. Според вестника Юнкер настоява за „задълбочаване на европейската интеграция“, като 8-те държави, ползващи национални валути, да ги заменят с еврото. Освен България въпросните държави са Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция.

На свой ред германският вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ съобщи, позовавайки се на свои източници в Брюксел, че Еврокомисията иска да „ускори доизграждането на монетарния съюз“: “Европейската комисия иска да сложи край на положението „ЕС с много валути“, пише изданието.”

Същият вестник твърди, че главният привърженик на идеята e самият Юнкер, който иска „по-силно свързване на Европейскрия монетарен съюз“. Вестникът съобщава също, че ресорът за финансова стабилност, услуги и капиталови пазари ще бъде възложен на зам-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис. Литовецът сменя британецът Джонатан Хил, който напуска поста заради „Брекзита“.

Източник: epicenter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

One thought on “Брюксел маха лева и въвежда еврото

  1. Божее, кога ли българинът ще се ограмоти малко поне и да спре да е толкова злобен ,завистлив и мързелив. Ами ти Георги Петров ,като толкова се молиш за Еврото ,наясно ли си че това няма да промени нищичко от това за което злобееш? Само дето ти и останалите хора в България ще обеднеете още един път. И нищо хубаво за народа няма да се случи след приемането на еврото. А мизерните 400 евро за които бленуваш ,ще ти стигат само да си платиш тока и водата , без да ядеш , без да пиеш, без да си купуваш дрехи, без да дадеш на детето пари за закуска….. Как пък не се огледахте поне около вас.. Мунчо е бил по-умен от вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *