38-годишният  Владимир Койлазов е награден за постиженията си в сферата на науката и високите технологии

В студеното време имаме повод за гордост. Владимир Койлазов е носител на престижната награда „Оскар“ за своите успехи, които е постигнал в сферата на науката и високите технологии. Той ще получи златната статуетка за своята технология V-Ray. Тя представлява програма за 3D визуализации и е използвана във филми като „Игра на тронове“, „Дедпул“, „300: Възходът на една империя“ и много други.

Койлазов е един от носителите на тазгодишните призове (общо 18) за постижения в областта на кинонауката и технологиите. Това са наградите, които остават на заден план от лъскавата церемония с десетки холивудски звезди, но са изключително уважавани в киноиндустрията.

Койлазов е родом от Русе и е съдружник в компанията „Chaos group“, заедно с Петър Митев. Компанията им има офиси в САЩ, Япония, Южна Корея, но централната на дружеството им остава в България.

Технологичните Оскари, както биват наричани наградите, остават в сянката на бляскавите церемонии, на които присъстват знаменитостите.

Въпреки това, наградите за тези постижения са изключително уважавани от гилдията, а награждаването на Владимир ще се проведе на 11-ти февруари в Бевърли Хилс.

Различни версии на софтуера са използвани при хитови продукции като „Игра на тронове”, „Дедпул”, „300: Възходът на една империя”, „Господарка на злото” и много други.

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 230 - Today Page Visits: 1