Българин ще приземи най-големия самолет в света в София

Arriving LAX north complex.

На 16 октомври за първи път в София ще кацне най-големият пътнически самолет в света Airbus A380. Машината е на германската авиокомпания “Луфтханза” ще бъде приземена от българския пилот Марио Бакалов, съобщиха от българското й представителство. На премиерата на двуетажната машина на борда ще бъдат допуснати политици, клиенти на авиокомпанията и представители на медиите. Самолетът ще остане само няколко часа в българската столица. Събитието се организира в партньорство с Луфтханза Техник и Летище София.

„С визитата на нашия флагман искаме да популяризираме полетите на дълги разстояния с A380 сред клиентите в България“, сподели Александър Толвет, регионален директор на Lufthansa Group в България.

Германският авиопревозвач иска да запознае клиентите си у нас с удобствата на A380. От компанията уточняват, че българите, които планират пътувания през хъба на “Луфтханза” във Франкфурт до американските градове Лос Анджелис, Сан Франциско или Маями, както и до азиатските мегаполиси Делхи, Хонг Конг, Шанхай и Сингапур, могат да изпитат удоволствието да летят на борда на мегасамолета.

Превозвайки общо до 509 пътници, само горният етаж на самолета предоставя 8 места в първа класа и 78 места в бизнес класа, които могат да се използват и като стандартни по размер легла. Основният салон осигурява пространство за 371 места в икономична класа, като по-малък брой места от тази класа са разположени и на горния етаж.

Очаква се единственият български пилот на A380 в Луфтханза – Марио Бакалов, с ранг старши първи офицер, да бъде част от летателния екипаж, който ще управлява самолета до София за българската премиера на Airbus A380, пишат от “Офнюз.бг”.

Източник: novini.london

Facebook коментар