България избра! Генерал Румен Радев е новият президент

България има нов президент и той се казва Румен Радев. Генералът победи убедително Цецка Цачева на балотажа. Данните показват, че за Радев са гласували – 59.23%, а за кандидата на ГЕРБ – 34.25%. Разликата е огромна и гласовете от чужбина не могат да доведат до обрат. Очаква се окончателните резултати от ЦИК да бъдат готови утре вечер.

Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на Военновъздушните сили на Република България.

Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г. завършва със златен медал математическа гимназия в Хасково. Завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушен колеж „Максуел“, САЩ – магистър „Стратегически проучвания“.

Facebook коментар