БЪЛГАРИ ГОТОВИ ЗА ПРОТЕСТ – МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА, КАКВО ЯДЕМ ИЗОБЩО?

  
Вълна от недоволство предизвиква репортажът на Нова Телевизия, в който се разбира, че ядем майонеза без яйца?! Четем:

В 6 от 16 марки майонеза, които се продават в магазините в страната няма никакви яйца, показва проверката на асоциация „Активни потребители”.

За сметка на това имало гума, консерванти и голямо количество въглехидрати:

„Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза.”, заяви д-р Сергей Иванов пред Нова тв.

Той добави още, че „в нашата майонеза има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”.

В друг материал на Агроновините с холандецът Патрик Смитьойс се разказва, от къде идва зърното за хляба на масата ни. Четем:

Знаете ли какво правим със зърното в крайна сметка? Тези дни бях на пристанището в Бургас, по повод филма, който правих за горите. Забелязваме супер модерни съоръжения. Питам един от митничарите за какво са. Те са, каза той, за да разтоварваме от корабите житото. Да вземаме от корабите житото? Нали го изнасяме, нали произвеждаме повече отколкото ни трябва, учудих се аз.

– Защо е необходимо да разтоварваме житото от корабите, нали го изнасяме?

Точно и аз това попитах. А, отговори ми той, нашето жито го продаваме. Това, дето го разтоварваме, идва отвън, това е житото, което всяка сутрин го ядем на филия с лютеница, не е българско, внасяме го. Нашето хубаво го изнасяме, а това дето никой не го иска, ние го внасяме.

-А какво е житото, което ние внасяме?

Леко мухлясало или с лошо качество.

„Житото, което всяка сутрин го ядем на филия с лютеница не е българско, внасяме го. Нашето – хубавото го изнасяме, а това дето никой не го иска, ние го внасяме”

На всички ни става ясно, че тези проблеми не са само с майонезата и хляба, така е във всеки един бранш с всеки един продукт. Всичко е шуро-баджинащина, всеки е тръгнал да прави кинти и така бавно и полека участва в заличаването на третата българска държава. Не е ли време за едни по-смислени протести, на които да кажем категорично че нямам да ядем повече такива боклуци, че няма да храним децата си с това, че всеки които ги произвежда ще бъде бойкотиран и изобличаван? Не е ли време за строги санкции и Крумови закони? От нас зависи.


 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *