Българска снимка първа в международен конкурс на National Geographic

pictureNatGeo

Автор на снимката е малката Радостина Георгиева Тодорова. Момичето е само осемгодишно и никога не се е обучавала в каквито и да е фотографски техники.

Фотографията е запечатала панорама на ждрелото на река Ерма и се отличава с особено въздействие и впечатляващи контрасти.

В интервю пред Националната телевизия, детето споделя, че снимката е направена с телефон, тъй като гледката е направила изключително впечатление на момичето.

Благодарение на своето въздействие, снимката е отличена в категория „Дръзки изследователи“ като печели преднина пред още 17 500 снимки от цял свят. Майката на Радостина споделя, че снимката е направена по време на излет и представлявала приятен спомен за семейството им.

Източник на снимката http://news.bnt.bg/

Източник на снимката news.bnt.bg

Въпреки че не е била специално предназначена за конкурса, снимката на малката българка се превръща в истински фаворит за журито, което избира именно нея сред множество фотографии от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания.

Снимката „И най-дългият тунел има край и светлина“ получава право на участие в заключителния етап на детския фотографски конкурс, след като е отличена в националния етап на конкурса. В нашата страна са участвали 1056 снимки, които могат да бъдат видяни на официалния сайт на National Geographic.

Наградената осемгодишна Радостина със сигурност има желание да продължи да запечатва в снимки всичко, което й прави впечатление, но наред с това момичето мечтае да има свой магазин в… Париж.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *