НД “Симеон Втори” в Пловдив се разцепи

НД “Симеон Втори” в Пловдив се разцепи

Екатерина Терзиева

Две лобита на царското движение “Симеон Втори” се хванаха гуша за гуша, след като в града беше открит и втори царски офис на ул. “Никола Палаузов” 12. На този адрес е адвокатската кантора на Владимир Дончев. Юристът обяви, че той е легитимният представител на царя за Пловдив-град и региона. Той показа и подписано от лидерката на Партията на жените Весела Драганова пълномощно. До вторник Дончев беше член на Демократическата партия, но я напусна, за да се включи в предизборната борба на царското движение.

Още от 23 април обаче подписи в подкрепа на Симеон събира групата около д-р Стоян Сопаджиев на ул. “Димчо Дебелянов” 6. Само преди дни хирургът и двамата му съратници Красимир Кафалиев и Иван Ненов бяха обявени за легитимните царски представители в Пловдив. Кафалиев нарече групата около Владимир Дончев самозванци. Междувременно започнала акция на хората на Сопаджиев за създаването на младежка организация към царското движение. Членът на контролния съвет на движението Стела Банкова заяви от столичния офис на “Ив. Шишман” 30, че легитимният лидер на коалицията и областен координатор за Пловдив и областта е Владимир Дончев. Кафалиев контрира, че преди седмица той и екипът му също били привикани в София, за да им бъдат дадени инструкции какво да правят.

Част 2

Предизборен раздор в жълтите редици

Депутати от НДСВ бойкотират свои кандидати за кметове

Шестима вече обявиха, че ще работят за конкуренцията
АНА ИЛИЕВА

Драма настъпи сред жълтите депутати, след като партийното ръководство определи кандидат-кметовете. Шестима народни избраници от НДСВ – Нонка Матова, Коста Цонев, Анелия Атанасова, Николай Бучков, Клара Петкова и Алеко Кюркчиев гласно обсъждат как ще работят за конкуренцията по места и на практика бойкотират избора на политическия съвет.

Алеко Кюркчиев, чиято номинация за столичен градоначалник ръководството на НДСВ дори не гласува, заяви, че ще пусне бюлетина за настоящия кмет Стефан Софиянски, а не за официалния жълт претендент Васил Иванов-Лучано.

Нонка Матова се отказа от надпреварата в Пловдив, щом научи, че политическият съвет се е спрял на Нина Радева, но публично обявила, че това не значи, че е готова да работи за колежката си. Още един кандидат, излъчен от жълтите редици, ще се състезава за града под тепетата. Красимир Кафалиев е издигнат от Конституционния съюз, чийто лидер е депутатът Николай Бучков. Кафалиев бе сред учредителите на НДСВ.

Клара Петкова била готова да напусне парламентарната група поради несъгласие с номинацията на Денка Пенева за кмет на Лом, съобщили нейни колеги пред БГНЕС.

——-

ДПС май няма да подкрепи Лучано – четете в “България”

——–

Срещу официалния кандидат на НДСВ във Варна – областния управител Яни Янев, ще работи депутатката Анелия Атанасова. И тя обяви пред колегите си, че иска втори мандат за червения Кирил Йорданов.

НДСВ още няма кандидат за Сливен, но членове на политическия съвет предвиждат, че това ще е областният управител Иван Благоев. Подкрепя го депутатът Коста Костов. Но другият народен представител от града – Коста Цонев, не се отказва от идеята си мнозинството да застане зад футболната звезда Йордан Лечков.

Според неофициална информация депутатката Мима Ненкова работела срещу кандидатурата на колегата си Господин Чонков в Хасково, а Люцкан Далакчиев бил категорично против наложения от Милена Милотинова в Пазарджик Александър Димитров.

Коментари

09 Септември 2003 21:44
Самоизяждането започва – то в НДСВ всеки вече се изживява като голям лидер, затова така…и хайдуклук, разбира се…

09 Септември 2003 23:08
Е поне няма да е скучно до изборите. Що циркове има да гледаме… Жълтите ще се изядат един-друг

10 Септември 2003 00:47
Номинирането на Яни Янев, като кандидат на НДСВ за местните избори във Варна е щастливото избавление за НДСВ от хората, които го покрепиха . Изборите във Варна са един доста интересен роман с кажи речи предизввестен край, Да не се лъжем повече. Изборите се повтарят в същата схема като през 2000 година, Областният управител бива хвърлен /употребен/ в една безмислена напревара, не че отстраняването на Добрин Митев не беше щастие за Варна . Сценанарият е почти същият както в СДС, Надежда Михайлова бе изстреляна в надпреварата, Надежда е тежката артилерия на СДС, Надежда е член на НИС на СДС, но дали ще остане в раковдната структура при еветуална загуба, дали НИС няма да свали доверието от нея и да я запрати в девета глуха., дали това не е под диктовката на командира, който води неистова битка за възвръщане на позиции. Във Варна Яни бе номиниран за кандидат кмет от НДСВ ясно от кого, Яни е ерудирана личност, но не достатъчно популярен сред гражданите, Яни почти не може да спечели. Яни подобно на Надежда бе юрнат в битката, Яни май беше употребен, явно поста на Яни е необходим на друг или въпроса е да съберем едни пари за избори, да ги разпрезелим, частично похарчим пък изборите кучета ги яли.Едно е сигурно, че ако Яни се провали няма да бъде повече областен управител, койли ще го наследи е въпроса. Сезона за политически “отстрели” беше оспешно открит.

10 Септември 2003 02:52
“Nqma pyk, nqma pyk da sym ot nashta partia, ako ne ma predlojite za kmet !!!”
kazali polovinata jylturi tropkaiki s kracheta i misleiki qdno “shte vidqt te pyk kato ne mi ugodqt kak shte ida pri drugite !”
))))

10 Септември 2003 07:36
АБЕ, ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ЖУРНАЛИСТКАТА ОТ БТВ – КАННА РАЧЕВА, ДЕТО ВЧЕРА В СЪДА ЕДНА МУТРА И ЗАБИ ЮМРУК В ЛИЦЕТО? ГОЛЕМИ СТЕ СМОТЛЬОВЦИ, ЖУРНАЛЯТА. ЯВНО ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ БИЯТ……

10 Септември 2003 07:52

10 Септември 2003 08:59
MASTER!!!! kak taka 6te pi6at za jurnalistka,”pogalena” ot mutra, na vsi4koto otgore iska6, i 4engetata da ozaptyat MUTANTA??? E, ako tova stane, zna4i, ve4e Bulgaria ima 6ans da izleze ot kanalizaciyata( mdaaaa, sladki me4ti)

10 Септември 2003 09:24
Професионалният цирк в BG го ликвидираха, и ето че се налага разни аматьори от политическия бранш да запълват празнотите. Щом и най-верния царски човек Коста Цонев тръгна срещу царя! А TV-професионалистката Милотинова вместо да заколи още някого на синия екран, активно се меси на кметския фронт.
О времена, о нрави!

10 Септември 2003 10:29
Що, бе! Ми те депутатите като кадруват е все едно, че си играят на кукли, само че със живи хора! Това да се изживяваш като Бог и да държиш съдби в ръцете си за тях е кеф, та дрънка! Пък Герджиков и Касабова вече търсят възможности да се окопаят дълбоко – искат да станат конституционни съдии за по 9 години. С други думи НДСВ, респ.политиката за тях си изигра ролята на трамплин и вече могат да теглят една майна на избирателите… Още веднъж се потвърждава истината, че в България политиката е единствения начин за личен просперитет и забогатяване… 

10 Септември 2003 10:32
Xa-Xa-Xa. Mnogo hubava novina. iskam da pogledam malko chirk do izborite! Mnogo chte e interesno! Vsachnost donjakade opravdavam povedenieto im, to kandidaturite sa im – da plache li chovek, da se smee li…

10 Септември 2003 11:07
Да им се набият обръчите на тези бурета и каци! По царски… 

10 Септември 2003 16:21
Точно Мастър Бластър. Ама пък да се трупат нови проблеми е по-добре-болшинството хора забравят старите проблеми. А това е целта на журналята.

10 Септември 2003 16:37

Ако някое тъпо сдс ченге, което по цел ден не излиза от готиния форум където всеки може да каже каквото му душа иска си мисли, че по някаква случайност СДС може да спечели кметските избори където и да е, то може да иде и да пие една студена вода в Драгалевци. 

До професор Райо Чората – не можах да се кача на чартъра за Андора, но мисля да се кача на черешета или по точно на “Лиан”-ната.

10 Септември 2003 18:35
Преди години Алеко Kюркчиев напусна СДС, защото го сложили на неизберяемо място за депутатските избори. Ето сега той ще изпързаля и новите си съпартийци щом не е той на поста. Това важи за повечето наши политици, пък и не само за тях.
Източник: СЕГА
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *