Ужас в центъра на София! Тълпи бежанци окупираха „Пиротска”, вдигат скандали на българи пред ЦУМ

Бежанските пълчища окупираха още една от емблематичните улици в София. Тълпи от мъже, говорещи на арабски, от снощи са се настанили и в  началото на улица „Пиротска” в столицата, сигнализира читател на ПИК. Група от около 30 брадати особи, се бе разположила около заведенията на улицата и оглеждаше доста изпитателно всички, които се бяха сбъркали да минат в района. Малцината столичани, които имаха работа на същото място, се чудеха откъде да минат, да не попаднат на подозрителната тълпа от млади мъже, разказва човекът.

При появата на две-три млади момичета с по-къси поли, се чуха и доста груби подвиквания. Таксиметрови шофьори българи се ядосаха от поведението на мигрантите и започнаха да им правят бележки. Чужденците обаче реагираха доста бурно и за едната бройка да се стигне до юмручна саморазправа. Само бързата реакция на мъже от двете страни предотврати кървавия край.

„Кажете, откъде да минаваме ние?!. Това място, тук, в началото на “Пиротска” и срещу ЦУМ, бе едно от малкото, където вечер нямаше бежанци. Не им ли стига,че са окупирали Лъвов мост и уличките около него?!. Ами сега и това. Аз се прибирах вечер с метрото до ”Пиротска”, за да не попадан на бежанци, понеже бяха на друго място. А сега какво да правя – като изляза от спирката, ми те стоят навън и гледат лошо. Да прелита ли човек?!”, притеснява се читател на ПИК, който работи в района около улица “Пиротска”. Човекът се възмущава и от друго.Повечето мигранти държали в ръце мобилни телефони със средна цена около 700 лева за апарат. “Тези хора говорят по телефоните си непрекъснато. И кой им праща сметките, а?!Кажете. Аз, ако отида в някоя страна бежанец, ще си купя най-обикновения телефон и ще гледам да пестя всяка минута разговор. А тук няма такова нещо”, гневи се нашенецът.

Туристите, които иначе спокойно се разхождаха около ЦУМ и началото на „Пиротска”, вече също избягват да минават от там. Именно заради брадатите мъже, които стоят накуп по 30 човека, говорят на висок глас нещо и жестикулират бурно.

Източник: pik.bg

Facebook коментар