Да помогнем на Анатолийот Свищов !

Днес ще ви разкажем историята на Анатоли Славов от Свищов. Една от многото жертви на съдбата, собствената си държава и българското здравеопазване. Сигурни сме, че почти всеки един от Вас е бил свидетел на нередности в здравната система, а какво остава за хората, чийто живот зависи от нея.
Накратко
В първите дни от месец декември 2013, Анатоли усеща стягане в областта на врата, като предполага, че е просто настинка. На 4-ти декември, само няколко дни по късно той губи равновесие и се свлича на земята. В последствие губи закратко чувствителност на десния крак и дясната ръка. Всичко това съпроводено с невъзможност да говори. Спомените на тогава 36 годишният мъж спират до тук. Той изпада в кома за няколко дни, но за щастие успява да се пребори и се събужда.
Причината: Запушване на главната мозъчна артерия, което е довело до спукването й и кръвоизлив в мозъка (или накратко инсулт).
След като се стабилизира, лекарите му насрочват Ядрено-Магнитен Резонас, тъй като мозъчният инсулт е нещо необичайно за мъж на възрастта на Анатоли. Там лекарите откриват образования в мозъка, около 15-20 на брой и различни по размери. Операция за отстраняването им е невъзможна, тъй като риска от парализа на нерви е твърде голям. Мозъчните клетки са единствените, които при увреждане не се възтановят и това ограничава опцийте на младият мъж до една единствена.
Коктейлът от лекарства включва: Ко-Валсакор 12,5/160 мг, Луцетам 1200 мг, Акутил (хранителна добавка за мозъка която подържа концентрацията и паметта) Кавинтон форте 10 мг (за нарушено оросяване). Ксетанор 20 мг (за преодоляване дисфункцията на мозъка) 6 Аспирин протект 100 мг, Карбамазепин 200 мг (за преодоляване на епилепсията) Неодорм 304 мг (приспивателно за нарушения на съня) и Диазепам 10мг. Общата сума за три месеца на всички тези лекарства възлиза на около 500 лв.
Месечната инвалидна пенсия на Анатоли е 100 лв. Сума крайно недостатъчна за да му осигури животоспасяващите лекарства. Въпреки това, той ни споделя, че надеждата и вярата в доброто го крепи.

Анатоли Славов е само един от много български граждани в подобно затруднено положение. Той е един от примерите за това, колко страшно е да си човек със заболяване и здравословни проблеми в България. Проблем, който трябва да се разреши в по-глобален план, защото всеки човек има право на шанс за живот. Живот, който струва скъпо на средностатистическия българин. До кога ще търпим и ще гледаме как болни млади хора се борят с мизерията за глътка въздух, как наши приятели, родители, баби и дядовци опират до лекарства, които струват повече от инвалидната им или обикновена пенсия.


 

Всеки който има възмост и желае да помогне на Анатоли, може да го направи на сметка: Уникредит Булбанк: 7000 1522 561 473,
IBAN BG63 UNCR 7000 1522 5614 73
BIC UNCRBGSF валута bgn клон 617 Анатолий Йосифов Славов.
Можете да се свържете с Анатоли на имейл anatoli55@abv.bg или на фейсбук профила му https://www.facebook.com/profile.php?id=100009466926922 .

Още за Анатолий Йосифов тук: cross.bg

Facebook коментар
(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *