Да се почувстваш чужденец в Родината си! (впечатления на една българка от центъра на София)

Днес реших да се разходя по Пиротска. Беше към 20 ч. и просто така се случи. Реших, че ще е приятно, НО…по всички пейки бяха налягали сирийци, афганистанци, може би заради жегата.

Бяха на групи, чувстваха се съвсем у дома си. Срещаха се, подвикваха си.

Забелязах, че съм стиснала по-здраво чантата си и се оглеждах упорито за българи…Но такива имаше много рядко и бяха хората, които затваряха магазините си. Всичките бързаха да се махнат, и това си личеше по лицата им! Почувствах се чужденка в родината си!

На пъпа на столицата, на метри от президентството, ние се чувствахме неудобно и гледахме да се махнем набързо, за да оставим тях да се търкалят по пейките, да си хвърлят боклуците по улицата…

Аз НЕ съм расистка!!! Но съм в пълен потрес от видяното! Не чувах никъде около себе си българска реч, а лицата на тези хора ….НЕ , ТОВА НЕ СА лица на бежанци!!!Не видях дори един бежанец! Не видях тъга, мъка, страдание, нищо подобно!!!

Това бяха арогантни, разписани, нечистоплътни, млади лентяи!!! И го казвам като жена и човек, това няма нищо общо с цвета на кожата!

За пръв път в живота си почувствах нужда от политици и военни…защото не виждам друг спешен и адекватен вариант тези хора, които ОЧЕВАДНО не са бежанци, но ОЧЕВАДНО са превзели страната ни, да бъдат ВЪРНАТИ по техните земи!!!

ПОМОЩ, аз съм българка, искам родината си обратно!!!Учила съм с афганистанци, живяла съм с други етноси, но тези лица и очи по Пиротска – те са узурпатори, те ни бяха изтласкали….само от Пиротска ЗА СЕГА!

Люси Иванова, фейсбук /onovini.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *