ДЕЦА ДОБРОВОЛЦИ СТРОЯТ ПЛОЩАДКА ЗА ИГРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Доброволци от Велико Търново започнаха инициатива за изграждане на детска площадка в стария квартал „Варуша“, в района на емблематичната Суха чешма. Калоян Пейчев и Стоян Стефанов, главните „виновници“ за идеята, са запалили и много деца от района. Те са решили да превърнат образувалото се сметище в място, където малчуганите от квартала да играят.

Двамата младежи вече са почистили мястото от намиращите се там отпадъци. “Иcкaмe дa нaпpaвим пoдпopнa cтeнa, кoятo дa нe пoзвoлявa пpъcттa дa ce cвличa въpхy гoтoвaтa плoщaдкa. Аз ce зaeмaм дa pecтaвpиpaм и чeшмaтa, кoятo e в oкaянo пoлoжeниe”, oбяcни Кaлoян.

От Общината подмомагат инициативата на младежите. Изпратен бе камион за извозване на събраните отпадъци, а за изграждане на площадката, добровлците ще получат строителни материали – камъни, пясък, цимент, плочки и посадъчен материал за залесяване.

През зимата Калоян и Стоян почистиха заледените стъпала на много места в града, което предизвика множество възторжени отзиви в социалните мрежи. Тогава, те получиха Старопрестолни грамоти за будната си гражданска съвест и активна обществена дейност от кмета на града – Даниел Панов.

Преди време, благодарение на доброволците бе ремонтирана и освежена беседка за почивка, намираща се в същия квартал.

Източник: uspelite.com

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *