Извънредно! Турция отвори границите си за бежанци

Тълпите са възпирани, събличани и връщани с шишета вода на турска територия Нелегални имигранти атакуват от вчера по обяд България, след като Турция практически е отворила границите си за незаконния

Нелегални имигранти атакуват от вчера по обяд България, след като Турция практически е отворила границите си за незаконния трафик. Информацията дойде от служители на Гранична полиция, които буквално изнемогват с пълчищата, преминаващи браздата.

Нашествието започнало в района на Малко Търново.

Все още е под контрол, но на висока цена и не се знае докога българските сили ще могат ефективно да се противопоставят на безчетните мигранти, коментираха очевидци. Според информацията, с която “168часа” разполага, от обяд са започнали поетапни атаки на големи групи бежанци. Служителите на българската гранична полиция ги залавят, събличат и с шишета вода ги връщат на турска територия, коментираха участници в случващото се.

До момента няма официално потвърждение от МВР за нашествието на нелегалните чужденци.

Часове по-рано министър-председателят Бойко Борисов увери, че въпреки тежката ситуация на границата, се прави всичко възможно за опазването й.

Преди и след опита за военен преврат в Турция, президентът Реджеп Ердоган многократно декларира, че бежанците ще останат на тяхна територия. Само преди ден турският посланик в България н. пр. Сюлейман Гьокче заяви категорично, че създалата се обстановка в родината му няма да има никакви последици за България. Той дори упрекна анализаторите, които изразяваха мнение, че острата обстановка в Турция ще засили миграционния натиск над страната ни.

Facebook коментар
(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *