Как да получим 15 килограма картофи само от 1 картоф на 4 квадрата площ?

Методът, по който може да си отгледате голяма реколта от картофи, е много лесен. От градината си подгответе площ от приблизително 4 квадратни метра (2 метра на 2 метра). Наторете земята и я разорете дълбоко (20-25 см). В центъра на тази област направете ров с дълбочина 15-20 сантиметра, а изкопаната пръст разпространете по краищата на мястото. В средата засадете един хубав голям картоф, предварително покълнал на светлина с голям брой кълнове.

Поддържайте квадрата чист и не допускайте появата на каквито и да било плевели. Когато поникнат първите картофени растения, ги оставете да нараснат до 10-15 сантиметра. След това леко ги наведе до земята и ги засипете с пръст (5 сантиметра слой).

Когато на повърхността се появят издънки, отново ги наведете и ги засипете с пръст. Така в центъра на мястото започва да се формира купчина пръст.

Продължете в същия дух, като заспивате всички нови издънки, които се появяват. Нормално е мястото да придобие форма на могила от пръст.

Около месец по-късно спрете да заравяте разсада в земята и скоро целия хълм ще се покрие с мощни храсти от картофи, отгледани от един клубен. При добри грижи само от едно такова място може да приберете реколта от 15 килограма картофи.
 Framar.bg

 

Facebook коментар
(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *