Кардиолог, роден в гетото, избрал професията заради загубата на родителите си

Преди 6 години едно момче от ромски произход стана студент по медицина. С една голяма мечта – да се занимава с кардиология. И така бързал с мечтата си, че още преди дипломирането започва да работи в клиника по кардиология.

Д-р Ангелов е един от над 400-те млади лекари, които наскоро се заклеха да помагат. Избрал професията заради загубата на родителите си, които имали сърдечни заболявания. А постиженията си дължи на баба си, която и днес е до него. Бащата на д-р Ангелов е починал, когато той е бил в пети клас, а мака му – когато е завършвал училище. И двамата са починали от сърдечносъдови заболявания. Това именно го насочва към кардиологията, разказа младият лекар в предаването “120 минути” по БТВ.

Д-р Мирослав Ангелов ще помага на хората тук, защото остава в България. Казва, че още във втори клас е знаел, че иска да стане лекар един ден, написал го е в съчинение на тема „Какъв искам да стана”.

Тръгнал е подготвен в първи клас в 94-то училище „Димитър Страшимиров”, защото майка му го е научила да чете и пише. Благодарен е и на учителите си. Съветът му към малките деца от гетата е да не спират да мечтаят и да се борят за мечтите си. Също да посещават училище редовно, защото образованието е много важно. Младият лекар е убеден, че сред тези деца има много будни младежи.

Източник: 24 часа

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *