Кметица осигури хляб и лекарства за бедните си съселяни

Кметицата на Димитровградското село Крум Златка Тенева реши да подпомогне бедните жители на селото, като им осигури евтин хляб и лекарства, пише „Монитор“. За илачите тя се договорила с няколко големи аптеки от Димитровград  да доставят част от медикаментите без пари или с минимално доплащане.

Там където й отказали звъннала направо на фармацевтичните компании и техни представителства. В крайна сметка постигнала успех навсякъде.

За хляба обаче не тръгнала да се занимава с производители, а се разбрала с магазина в селото си. Търговците склонили да осигуряват 60 самуна за бедните в селото на съвсем преференциалната цена от 45 ст на бройка.

За да е още по-евтино, Златка плаща 15 стотинки от цената, като за крайния получател остават само 30 стотинки. Това е близо 3 пъти по евтино от пазарната стойност на хляба в региона.

Парите за тази субсидия, Златка Тенева осигурява от собствената си кметска заплата. Тя е 900 лв, като след удръжките остава чисто 780. От тях 200 лв  ежемесечно отиват за хляба, както и други инцидентни суми за нуждите на най-бедните Крумовци.

Тенева твърди, че не прави жеста си за признание, а просто иска да помогне на бедни и стари хора, които нямат роднини край тях за да им помогнат.

Златка Тенева е втори мандат кметица на село Крум.  Досега бе известна сред хората от общината с инициативата си, която доведе до вдигането на 15-метров светещ кръст край селото.

Източник: dcnews.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *