Крис Захариев: „Няма нищо невъзможно за този, който вярва”

Крис предизвиква промяната всеки ден, всеки час у хиляди българи с всяко ново гледане на вдъхновяващите му видеа

 

„След няколко седмици ставам на 18 години. Уча графичен дизайн в страхотната гимназия за Изобразителни Изкуства „Проф. Николай Райнов”, тук в София. Мечтая за приключения, пътувания, живот!

Моето първо видео качих на 26 октомври, 2013 година. Причината да започна с видеата е, че нямаше нито един, който да качва клипове, които засягаха темите, които мен ме интересуваха. И тъй като имах камерата вкъщи и идеите в главата си, един ден реших просто да пробвам. Така започна всичко”.

Под „всичко” Крис има предвид краткото време, за което видеата му се наредиха до най-гледаните и споделяни в интернет. Показванията на авторските му клипчета са между 10 000 и над 100 000. Защото са вдъхновяващи. Защото са „отрезвителни”. Защото ни карат да се замислим. Защото акцентират върху прекрасните неща, които ни заобикалят, а не ги забелязваме. Говори Крис Захариев:

снимка: В. Борисов Photography
снимка: В. Борисов Photography

– Ганди казва: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света”. Би ли описал себе си като промяната, която искаш да видиш в света?

– Не мога да дам оценка на себе си. :)

– Как съумя да се измъкнеш от негативното влияние на средата, която ни заобикаля, да „изгрееш” с позитивизъм и повлияеш на толкова много хора?

– Не съм направил нещо кой знае колко велико. Просто сглобих мислите и чувствата ми напоследък в кратко видео. Нямах никаква представа, че клипът и посланието ще стигнат до толкова много хора.

– Къде откриваш надежда, че светът; България ще се промени към по-добро?

– Надежда ми дава моята вяра. Аз съм християнин. Четейки стихове в Библията като:

„Няма нищо невъзможно за този, който вярва”

няма как да изгубя надеждата си. Наистина вярвам, че за България най-доброто предстои, и не съм единствен на това мнение.

– Как достигна до истината, че щастието = благодарност?

– Преди време чух един стар монах да го казва. Разсъждавах много върху неговите думи. Започнах да прилагам този принцип в моя живот и осъзнах, че думите му са истина.

– В едно свое интервю спомена, че първоначално много хора са предполагали в коментари под клипчетата ти, че си богат, безгрижен и за това ти е лесно да кажеш, че е достатъчно да си благодарен, за да си щастлив. Как би ги оборил?

– Не бих се занимавал да отговарям на всеки един негативен коментар. С моето семейството сме минавали през

много трудни периоди, в които едва сме свързвали двата края

Обикновено хората, които пишат тези коментари са прекалено обременени от живота хора, щом непременно свързват щастието с „материалното положение” на даден човек. „Щом някой е щастлив, той или нещо не е в ред или пък е просто богат.”

– Губиш ли някога надежда и как си я възвръщаш?

– Надежда не губя. Губя само мотивация, понякога. Пък мотивацията лесно възвръщам, когато работя.

– Какво те натъжава и как преодоляваш тези негативни емоции?

– Натъжава ме несправедливостта. Преодолявам я когато помагам на другите.

– „Ако утре се събудиш само с нещата, за които си благодарил на Бог днес, какво би имал?”

– За жалост не много. Често от забързаното ни ежедневие забравяме, че живеем тук и сега, а се фокусираме само напред. И ако плановете, които имаме за бъдещето ни, не се изпълнят, се отчайваме

забравяйки колко много имаме в момента

– А ако имаш властта да промениш едно нещо в България, какво би било то?

– Мисленето на българите. Прекалено много хора в България коментират проблемите, но малко са тези, които правят нещо, за да ги променят.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

One thought on “Крис Захариев: „Няма нищо невъзможно за този, който вярва”

  1. Това момче наясно ли е с кого ни сравнява. Ами лично на мен видеото не ми харесва. Глупаво е. В Норвегия където имам и поданство съсед на Швеция заплатата е 6000 евро. И ако тук си оставен на произвола съдбата там си осигурен на 1001%. Глупаво повърхностно, елементарно видео, много повърхностно и неизпипано. Примерите са хубави, но нека не ни сравнява с рани там островчета. Но още е дете и нормално да мисли така. Но ниско качество е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *