/КРОСС/ България ще брои терористични атаки, ако не спре радикализацията на мюсюлманите

/КРОСС/България ще започне да брои терористични атаки, ако не вземе мерки срещу чуждите планове за радикализация на мюсюлманите в страната ни.

Тази своя теза потвърди пред Дарик директорът на центъра за близкоизточни изследвания Мохд Абуаси.

“За България по-опасната част според мен не идва от това дали ще се случи един терористичен акт или не. Проблемът в България – от това, което става в момента, са чуждите планове за радикализацията на мюсюлманите в България. Не ислямизацията на България, както обичат да говорят нашите националисти, а това, че има опити за радикализацията на мюсюлманите в България”, добави той.

Според него страната ни ще започне да брои терористични актове, ако не осуети чуждите планове да се радикализират мюсюлманите:

“Не е проблемът в бурките, въпреки че аз съм “За” да се забранят. Но ако смятат, че със забраната на бурките приключваме с проблема, не е така. Нашите служби знаят неща, които се случват в момента, но не взимат мерки по политически причини. Но всеки знае, че в нашето мюфтийство в момента са обединиха усилията на салафити и турски националисти и всички тези усилия са обединени върху радикализация. Или както го наричат те – възстановяване на верния ислям при мюсюлманите в България. Искат да вкарат все едно мюсюлманите в правия път чрез радикализация”.

Източник: cross.bg

Facebook коментар