Купи село – създай по-добро място за живеене в България

“Купи село, създай по-добро място за живеене в България” е кампания на “Купувайте повече български стоки”, която има за цел да събере идеи как българското село да стане по-различно и по-привлекателно място на живеене. Наградният фонд е ръчно направена битова черга по избор на участниците.

Днес у нас има 172 села, които са напълно обезлюдени, а над хиляда са с население между 10-50 жители. Къщите се продават за средно между 1000 и 6000 лева. Нивите, особено по Балкана са по 100-200 лева, а в полето от 300 до 1200 лева.

Кампанията предвижда всяка добре оформена идея да има своя страница в социалната мрежа “Фейсбук”, чрез която ще се събират почитатели на предложението. Страницата, която събере най-много последователи ще получи награда. В същото време ще се търсят инвеститори, които да я реализират.

Началото на конкурса е 15 ноември 2013 година, а краят е на 06 януари 2014 година, на Йордановден (Богоявление). Според народното поверие през нощта срещу Богоявление в глуха доба небето се отваря и всеки, който го види, ще получи от Бог това, което си пожелае. Така кампанията се надява да има успех.

Идея и автор на конкурса “Купи село – създай по-добро място за живеене в България”  angel.kafaliev

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *