Лагер с 1200 палатки на Роженския събор

Лагер с капацитет от 1200 палатки ще бъде изграден на тазгодишния Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен”. Той ще се състои от 6 сектора и ще разполага с осветление, охрана, мобилни бани и тоалетни. Това съобщава официалният сайт на събитието, което ще се проведе на 15, 16 и 17 юли.

Настаняването в лагера ще започне още на 14 юли, а тези, които искат да го ползват по време на събора,трябва да си запазят места до 6 юли.
Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен” и през 2016-та ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари. Тази година на роженските поляни ще има и специален кът за решилите да облекат народни носии, а българският трикольор ще е още по-голям, съобщават организаторите от Фондация „Наследство в бъдещето”, които си партнират в начинанието с общините Смолян и Чепеларе, предаде Стандарт нюз.

Припомняме, че миналото лято съборът Рожен събра над 350 000 души. Тази година на родопските поляни се очакват двойно повече хора.

Източник: Актуално

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *