Лили Димкова – дъщерята на прочутия лечител Петър Димков, е дипломиран театрален декоратор, дълги години е била художник редактор в издателство „Наука и изкуство“, а преди това и сценограф в театъра в Габрово. Костюмографията в много популярни български филми е нейна, както и художественото оформление на редица книги. Имала е изложби не само в София, но и в Берлин, Сан Франциско и Ню Йорк. Лили Димкова е на 84 години, но и до ден днешен не използва очила за четене. Наследницата на доказания български природен лечител твърди, че няма нищо по-силно на света от позитивната мисъл и признава, че благодари за всичко от сутрин до вечер. Лили Димкова следва стриктно заветите на своя прочут татко и споделя наследени от него 10 канона за духовно израстване, стабилно здраве и дълголетие.

1. Трябва да бъдем добри, ако искаме да сме красиви и здрави. Злобата, гневът и ревността изяждат всеки човек отвътре. Тези състояния се изписват на лицата ни, неминуемо. Развиваме ли у себе си положителни мисли, действаме ли позитивно, то бръчките по лицата ни ще са нищо повече от белези на времето от доброта.

2. Преди всяко основно хранене за деня е препоръчително да вдишвате дълбоко поне десет пъти.Храната ще Ви даде сили, ако вложите позитивна мисъл в нея, докато дъвчете всяка хапка. От особена важност е да не насилваме тялото си, а да се вслушваме в сигналите му. Не чувствам потребност от малка да ям месо, вегетарианка съм, но почувства ли човек нужда да хапне месо, нека го направи.

3. Моят баща казваше, че организмът и кръвта ни се пречистват от белия равнец. Тялото на нашият дух е именно кръвта. Ето защо, ако имаме чиста кръв, то и физическото, и духовното ни тяло ще бъде здраво. Не трябва да се прекалява с употребата на билките. Отпивайки сутрин вода, нареждам на ум: сила и светлина за ума, живот за сърцето, здраве за тялото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

4. Вечер е много полезно да плискате върху затворените си очи вода със стайна температура. По дванадесет пъти върху едното и още толкова върху другото око, а след това повторете същата процедура, но по 13 пъти – общо по 25 за всяко око. С този метод се чистят отлично очните дъна. Аз и до ден днешен го правя.

5. Най-важна във всичко е мярката. Сутрешното слънце, въздухът, тишината и движението – те са основни. Проявяваме ли любов към нещо, то ще ни отвърне със същото.

6. Според Гьоте, най-хубавият ден е днешният. Не бъдете озлобени и намръщени. Тъжно ли Ви е, вгледайте се в нечии детски очи, а това ще ви накара да се усмихнете! Дефицит са днес усмивките, а пък са толкова прекрасно нещо! Усмихваме ли се, лицевите мускули дават импулс към мозъка, което ни влияе доста благоприятно.

7. Страхът е чиста болест. Безпокойството оставя следи по нашите лица и се натрупва у нас. В семейството се корени поддържането на добрия и млад дух. Без любов е изключено да вървиш напред и нагоре. Най-важното е ти да обичаш, а не единствено да чакаш да бъдеш обичан. Много любов, разбирателство и уважение е имало вкъщи цели 61 години, колкото продължи бракът на родителите ми. За този период аз не чух никаква разправия, нито лоша дума. Именно това изгради характера ми.родителите на Лили Димкова

8. В основата на повечето заболявания е лъжата. Натрупаните лъжи са отрицание, а отрицанието винаги води до някакво заболяване. Знаете ли, че нашите тела са приематели и радиопредаватели. Невъзможно е да избегнем хорската лошотия. Това, което е важно е за какъв времеви период ще я задържим и колко бързо ще се разделим с нея. Аз я заменям винаги с някоя положителна мисъл.

9. Простете, ако има за какво! Винаги разрешавайте проблемите си с добро и любов. Критиката е разрушителна, ето защо не критикувайте. Не бива да се месим в живота на останалите, нито пък да даваме съвети, ако човек изрично не ги е поискал. Не се оплаквайте, така натоварвате безсмислено събеседника си. Ако имаш да казваш нещо, просто излез на балкона и го кажи. Неслучайно Максим Горки е казал: „Не изливайте помията върху главата на другия“.

10. Положителната мисъл – няма нищо по-силно от нея! Ако болен човек не вярва, че ще се излекува, то знайте, че нито едно лекарство няма да е в състояние да го изцери!

Източник: delo.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 2831 - Today Page Visits: 3