Легендарният актьор и режисьор Мел Гибсън има голяма вероятност да снима филм в България, заяви бизнесменът Ивелин Михайлов, цитиран от ТВН.

Михайлов разкри, че са започнали преговори с кино-звездата от „Смело сърце“ за реализация на филм, свързан с българската история. Най-вероятно темата ще бъде свързана с Ивайло, наричан още Селския цар.

„Има известна аналогия с неговия герой от „Смело сърце“, но той, за разлика от Ивайло, не успява да стане цар“, сподели част от замисъла амбициозният бизнесмен.

Лентата ще бъде заснета в историческия парк, който мъжът в момента изгражда край Варна. Михайлов е категоричен, че това ще бъде най-големият парк от такъв характер в света – ще бъде разположен на площ от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, но ще се предлагат и тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия.

„16 от римските императори са били тракийци или хора родени в нашите земи. Ще започнем от там. Още от древната ни история. После ще продължим с историята на траките, понеже Спартак, Орфей са герои от световна величина. Но малко хора в света, дори малко българи знаят, че коренът на Спартак е в нашите земи“, смята той.

Посетителите на историческия парк ще имат възможност да напишат послание на кирилица за любим човек върху агнешка кожа, да упражнят някой от занаятите от миналото, както и да опитат био храна – такава, с каквато са се хранили българите преди.

Очаква се паркът да бъде готов в рамките на една година.

Източник: Кмета

Facebook коментар
Total Page Visits: 3427 - Today Page Visits: 1