От днес официално слагам хикса на всички български телевизии

След като цяла седмица им пращам покани да отразят Капана Фест, получих само тактични откази или цинични контра-въпроси от рода на “И къде е сензацията?”. Значи нека да обобщя така: Телевизиите в България не се интересуват от това, че група млади хора жертват време, усилия и лични средства за да създадат нещо за обществото, в случая един 5 дневен, напълно безплатен фестивал, който събира повече от 50 000 човека. Върхът на цинизмът беше една телевизия, която дори не ми върна отговор, а ценоразпис. Шибан ценораспис (ще прощавате за езика). Те предлагаха едноминутен репортаж в обедна и централна емисия за 2000лв. Да – въпросната “медия” (спорно) е на Г-н #Кой, или по-известен като Шиши в последно време. Това не оправдава националните медии, които нямат интерес също да отразят едно от най-големите и значими събития в Пловдив. – бъдещата европейска столица на културата. Липсва им скандала, сеира и сензацията. Защо да показват един добър пример за млади българи, които СЪЗДАВАТ култура, изкуство и се опитват да променят обществените нагласи!? По-добре да гледаме как се колят циганите, как Ценко Чоков си купува избори, как Бойко реже ленти… Добро утро медийни създания. Спите ли добре? Изпълнявате ли основната си цел – да сте в дълг на обществото, или продадохте целите и идеалите си? Защото КАПАНА ФЕСТ е тук и е жив, не благодарение на Вас, а на ХОРАТА! Те го направиха толкова голямо и значимо събитие, без вашата помощ! Хората са нашата медия! На пук на телевизионната помия, младите хора в България ЗНАЯТ, ИСКАТ, МОГАТ и СЪЗДАВАТ.
Ще Ви очаквам всички вас на КАПАНА ФЕСТ – от 1 до 5 юни в Пловдив. За да докажем, че сме значими, но най-вече – че в България младите хора не са шайка разпасани чалгари, с афинитет към селянията. Младите хора на България мислят, действат и се борят. А медиите нека си спят, в един миг ще дойде и “Видьовден” за тях.
Ако с нашето начинание сме успяли поне за миг да Ви усмихнем или зарадваме и искате КАПАНА ФЕСТ да продължи да бъде това, което е, то ще Ви помоля да споделите тези мои думи, за да стигнат до повече хора. Благодаря Ви!

 Stan Kronev‘s post

КАПАНА ФЕСТ 2016 at Kapana Fest.

 

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *