Официално номинираха Жан Виденов за президент

БСП Търново номинира Жан Виденов за кандидат-президент на предстоящите избори

На общинската конференция на БСП днес червените номинираха общо шестима кандидати за президент и вицепрезидент.Голямата изненада сред предложените имена е Жан Виденов. Името на бившия премиер беше входирано на днешната конференция на червените с над 20 подписа от делегати при необходим брой от 10, пише КРОСС

Виденов беше представен от трибуната като единственият министър-председател, който е отказал да обслужва американските интереси. Изтъкната беше и скромността на младия по онова време премиер, който и днес живее в панелен блок и кара 20-годишна кола.

Останалите имена предложени от великотърновските социалисти са председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, Костадин Паскалев и Румен Гечев. За евентуален вицепрезидент е посочен Петър Кънев.

Кънев беше номиниран като беше изтъкната ролята му за развитието на област Велико Търново по време на мандата му като депутат от правителството на Пламен Орешарски и социалната му ангажираност с проблемите на пенсионерите в България.

Членовете на БСП в Сливен издигнаха местна президентска двойка. Това са депутата от Сливен Таско Ерменков, с вицепрезидент бившия кмет на Сливен Кольо Милев, който е генерал от резерва.

Имената на одобрените на местно ниво кандидати ще бъдат изпратени до Националния съвет на партията, който ще определи кандидат-президентската двойка на БСП, или на по-широко ляво обединение. / BEPnews

Facebook коментар