Предлагат забрана на носенето на бурки в Пловдив

Пловдивските общински съветници от ВМРО подготвят и ще предложат промени в наредбата за обществения ред и сигурност в града под тепетата, свързани със забрана за носенето на нетрадиционни религиозни символи. “Тук става въпрос за тези покривалата за глава и чаршафите, с които са облечени мюсюлманите”, заяви регионалният кооринатор на партията Александър Сиди.

“Проведохме предварителните неформални разговори с кмета Иван Тотев и с други общински съветници. Има такава нагласа, обществото е настроено в тази посока. Според нас ще успеем да убедим останалите колеги от всички групи да гласуват”, каза Сиди.

“Ще се опитаме в рамките на 10 дни да изготвим предложението и да го внесем за разглеждане в пловдивския общински съвет. В него ще допълним и поставим отново въпроса за забраната на сектата “Свидетели на Йехова”, която е регистрирана в България като дружество за защита и опазване на цветята”, поясни регионалният координатор.

На 17 април ще се проведе редовен конгрес на ВМРО. Местните организации и общинските комитети в Пловдив са взели решение за председател на партията да се издигне единодушно Красимир Каракачанов. “Символично е, защото в Пловдив точно преди подобен конгрес стана разцеплението и създаването на партия НИЕ”, завърши Сиди.

Източник: plovdiv.topnovini.bg

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
Сподели