ПРИКАЗКА ЗА ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР /ЕДНА ИСТИНСКА ИСТОРИЯ/

Цял живот се занимавам със свръзки по сегашному КОМУНИКАЦИИ, 19 години в армията и сега пак с това…Осигурявал съм, кого ли не… министри начело с Добри Джуров, Тотомиров и Мутафчиев, генерали и командващи, в по-ново време комуникационни мостове по време на стихийни бедствия и пожари, но сега ще ви разкажа, по случай днешния празник, една простичка история…
Човек дори добре да живее се разболява и така за една седмица лежах на два пъти в интензивното отделение на Хасковската болница. Диагноза-ТАХИАРИТМИЯ-болестта на баща ми и ето аз, който цял живот се занимавам с жици, букси и кабели бях опасан с такива. Над мен светеха монитори и пищяха електрокардиографи.
Вторият път, когато ме „вързаха” до мен лежеше по-възрастен мъж , бай Христо в пред инфарктно състояние. Сестрата на няколко пъти го пита ,защо е без вещи, а той отговаряше , че е сам самичък на света.На другия ден го подготвиха за „коронарография”/сърдечна операция/ в Ямбол. Сестрата отново дойде и го попита за близки. Очите му се напълниха и каза , че има син в Пловдив и изрече мобилен телефон- ето това бе моят миг, набрах го веднага и казах:
-Бай Христо сега ще говориш със сина си.
Той ме погледна невярващо..Телефона звъня и на отговорилия мъжки глас казах:
– Сега ще говориш с баща си- той е в болницата и му предстой сърдечна операция.
Подадох телефона. Двамата си поговориха. Бай Христо ми го върна с най-благодарния поглед , който съм получавал до петдесет и една години от живота си.
– Погледнах дисплея- на него пишеше 1 мин и 33 секунди е продължил разговора. Той тръгна за операцията.След 10 минути сърцето му биеше в ритъм…
…Днес срещнах бай Христо. Ситнеше с бастунчето. Видя ме и се усмихна. Синът му го чакал в Ямбол, стиснал му ръката и го въвели в операционната. Показа ми новия си телефон, подарък от него. Първи бе записан неговия номер, а втори –моя. На раздяла промълви с пълни очи:
-Господ ще ти върне тоя разговор.
Сякаш цял живот съм работил заради тоя миг.
„Господи, ти ще прецениш, кога -върни ми тия 1 мин и 33 сек.”
НАЗДРАВЕ КОЛЕГИ И НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИГА СЪС „ЗЛАТНИЯ” СИ РАЗГОВОР.
С уважение: магистър инженер Станислав Видев 0885960579 или 0897943969 http://vitelcom.blogspot.com

Facebook коментар
Сподели