Пътешествие с Царския влак през Розовата долина води туристите към Баня

Уикендни трипове с Царския влак от началото на 20-век да водят туристи от София в Розовата долина и в Баня. Това предлага Хенинг Крипендорф, експерт по международен туризъм и представител за България на Международната асоциация на професионалистите в туризма Skal International . Участниците в туровете могат да остават в края на седмицата, за да се възползват от минералната вода на Баня и да се връщат обратно с Царския влак в столицата.

 

Малкото курортно градче има интресни обекти, които се свързват исторически и тематично с епохата от началото и средата на миналия век и могат да привлекат огромен брой посетители. Гурме кухня и качествени вина от региона пък модат да станат част от удоволствията, на които ще се наслаждават туристите, докато гледат красотите на Подбалкана и културните и исторически забележителности в региона. Тур в Розовата долина с царския влак е само една от възможностите, чрез която Баня да бъде преоткрита от туристите, допълни още Хенинг Крипендорф.

 

Заедно с председателя на Националната асоциация по Балнео, СПА и уелнес Стоимен Станков, Хенинг Крипендорф бе в Баня, за да проучи възможностите за развитието на курорта на базата на лечебните минерални води.

 

Инвестициите в изграждането на хотели е важно, но самият хотел е последният елемент от създаването на туристическата инфрастрктура, коментира Хенинг Крипендорф. Преди всичко туристите трябва да има за какво да дойдат, да видят и преживеят, допълни експертът.

Източник: Марица

Facebook коментар