Симеонов към българи в чужбина: Не ни се мотайте в краката, решаваме 25-годишни проблеми

“Не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.” Така лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов се обръща към българка, живееща в Ню Йорк, която сред активно протестиращите срещу промените в Изборния кодекс, ограничили възможностите за разкриване на секции в чужбина.

С тези думи съпредседателят на Патриотични фронт Валери Симеонов се е обърнал към българката Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк и е част от протестиращите срещу измененията в Изборния кодекс, които отменят възможността за образуване на избирателни секции в чужбина.

За това разказа самата Хамбарджиева пред Би Ай Ти.

Ето и целият текст на писмото:

Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?

Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме “по-демократични”,”по различни”и “по-екзотични” за да ни забележат медиите?

Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция, от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?

Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи, а другите 200-300 000 браха гъби?

Случайно да сте чували, че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец, а не на Вас, между 8000-12000 евро?

Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.

Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици,и безродни капризнечещи псевдосънародници.

И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!

Пред “Дневник” той посочи, че стои зад думите си и не мисли, че тонът му е укорителен.

Според Хамбарджиева писмото е заплашително, арогантно и пълно с обвинения и неверни факти, например относно цената за откриване на избирателна секция в чужбина. Тя подчерта, че българите в чужбина разчитат на президента Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Изборния кодекс.

Източник: kmeta.bg

Facebook коментар
Сподели