СКАНДАЛ! Големият американски “инвеститор” в Пловдив щял да плаща заплати от по 600лв.

Вчера в Пловдив премиерът Бойко Борисов преряза лентите на големия завод и многоочакван инвеститор „Сенсата България“. Лидер в бля., бля., бля..

Думите на Борисов бяха:
„Когато преди години ме обвиняваха, че асфалтът не се яде, явно не бяха прави. Когато има добра инфраструктура, има и инвеститори. Тези инвеститори отварят нови работни места, ще доведат гости от целия свят, които също може да инвестират“, каза Бойко Борисов.

Възмутени читатели на блога Чуждоземец веднага ни алармираха, че заплатите са много ниски, а условията на труд и отношението към работниците под всякаква критика. Продължават да произвеждат “работещи бедни” коментира наш читател.

Ето още няколко коментара от сайта БГ Работодател относно завода „Сенсата България“, някои са на бивши служители, които вече са работили при тях в Ботевград. Изводите ги оставяме на вас:

бивш служител

Здравейте,нека ви кажа за тази фирма,че нищо не е такова каквото се говори по вестниците и това,което изписва и се предлага!Назначават ви като служител на 650 лева (бруто),което означава че сумата която ще получавате като заплата е не повече от 520 лева.Фирмата осигурява също и 60 лева ваучери. Условията на труд са под всякаква критика,както и облеклото и сами може да си дадете сметка заслужава ли си да работите на 3-ри смени за 500 лева!Ето също нещо още по-фрапиращо за работа във тази фирма е заплащането на нощния труд 25 стотинки на час и сумарното работно време!Сами си дайте сметка заслужава ли си да си губите времето?!

кандидат за работа

Преди няколко месеца ходих на интервю за позиция project assistant или нещо подобно в този стил в София. На интервюто присъстваха 3 жени. Едната не обели дума, HRката и до колкото разбрах г-жата, оглавяваща отдел training-и (с очилата). Въпросната г-жа по време на интервюто се държа неописуемо арогантно и настъпателно. Задаваше провокативни, лични въпроси, чийто отговори не са нейна работа. Зададе и любимия въпрос на HRрите в България: “Как се виждаш след 5 години?”, което само говори за високата некомпетентност. След 1 час, прекаран в заяждане с огромно удоволствие си тръгнах. Казаха, че ще се свържат с мен без значение какъв е отговорът. Съответно естествено не последва никаква обратна връзка. Още в самото начало ми стана ясно, че дори и да съм одобрена никога не бих започнала да работя в такава атмосфера. Тази жена не ме познава и няма причина да се държи така арогантно, явно просто си е такава. Пълна загуба на време. Съвет – не показвайте тази жена на кандидатите, защото интервютата ви са обречени с неуспех. Нелицеприятна външност, заядлива, антипатична, демотивираща личност.

Facebook коментар