Тайсън: В България е най старият град в света, невероятно е

Завидни познания по история на България показа световната боксова легенда Майк Тайсън, който е у нас заради участието си във Vip Brother:

„Знам, че преди да се нарича България, земите ви са се наричали Тракия. Били са част от Константинополска земя, преди това и Римска империя и всички останали византийски императори… И също така – тук са били най-великите генерали, войни, генералите на Римляните. И в тракийските земи тук, в България, е намерен най-старият град в целия свят… по стар дори от първите африкански. И това е невероятно“, заяви още Тайсън в студиото на „Здравей България“.

Той разказа и малко известни факти за себе си като този, че от 9-годишен се занимава с гълъби:

“Не само, защото са красиви, а защото са силни, понякога жестоки и имат силно изразена йерархия. И набързо да ви кажа една история – когато Наполеон прави нашествие в Русия, той е имал войник в армията си, който пуснал един гълъб. Имало е и други такива… Гълъбът отива в дома на Ротшилд, който първи разбира кой губи. И когато разбира това, залага всичките си пари на печелившата страна“, коментира още Тайсън.

Той не скри и факти около тежкото си детство, лишенията и феноменалната си кариера:

„Вземах дрога, друсах се, събуждах се в чужди къщи с непознати хора, през цялото време ме арестуваха. Казах си, че не мога повече да живея така”, заяви

Той разказа, че там откъдето идва, това е ежедневие за всички още от юношеска възраст, а себе си оправдава с факта, че е от много бедно семейство, пише Vesti.bg

like1
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *