Тотален рекорд! 70 000 души са минали през “Кулата”

Втори ден на кошмарен трафик преживяха хиляди българи, тръгнали на път за почивните дни. Този път не катастрофа, а рекордно количество автомобили и хора задръстиха основните пътни артерии. Най-тежко беше на основното трасе към Гърция  – магистрала “Струма” и граничен пункт “Кулата”, съобщи Нова тв.

Само за 24 часа от 16.00 часа в петък до 16.00 часа в събота през  „Кулата”  са преминали около 15 000 автомобила и са обработени около 70 000 души.

Целият състав на граничния пункт е бил на работа като са обработвани около 12 леки коли на минута.

На моменти тази сутрин колоната от автомобили, чакащи да преминат „Кулата” стигаше до Сандански, а аварийната лента приличаше на пешеходна пътека. На някой нервите не издържаха и обръщаха в насрещното на магистралата, а други търпеливо чакаха и снимаха нарушителите. Малко след 14.00 часа колите отново спряха – този път след Благоевград.

Ситуацията не беше много по-различна в София. Традиционните задръствания към работните места се превърнаха от дълги колони  от автомобили към изходите на града.

Но излизането от София не беше най-големият проблем на шофьорите, тръгнали на изток по магистрала “Хемус”. Само след 30 километра те попадаха отново в тапа, този път заради продължаващите ремонти на тунелите.  „Витиня” и „Ечемишка”.

През четирите почивни дни екипи на КАТ ще следят за превишена скорост.Допълнителни патрули ще има в участъците в ремонт и на рисковите места като Кресненското дефиле, пътя Русе-Бяла или Бургас-Созопол, например. Органите на реда ще проверяват и за алкохол, неправоспособност и задължителната ”Гражданска отговорност”. Проверки ще има и в по-малките населени места.

В деня на голямото прибиране – 6 септември, от Пътната агенция ще отворят и двете ленти на тунел „Ечемишка” в посока София. Две ленти ще бъдат осигурени и за прибиращите се към София през Владая, където също има ремонт. За да се облекчи трафикът, движението на тирове по магистралите и първокласните пътища ще бъде спряно между 14:00 и 20:00 часа.

Източник struma.bg

Facebook коментар
Сподели