ТУРСКИ, ГРЪЦКИ, ХОЛАНДСКИ ВЪОБЩЕ ВНОСНИ ДОМАТИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОТКЪДЕ ИДВАТ?

Много хора все още не могат да си отговорят на въпроса, защо вносните домати са по-евтини от българските, даже често обвиняваме българските производители и търговци, че са алчни. Със сигурност има търговци, които завишават драстично цените, но основната разлика е, че КОГАТО ГОВОРИМ ЗА ВНОСНИ И БЪЛГАРСКИ ДОМАТИ, НИЕ ГОВОРИМ ЗА ДВА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ ПРОДУКТА.

1) Вносните се гледат в така наречените “хидропоники” – това са оранжерии, където липсва почва и растенията живеят в циркулираща вода с ХИМИКАЛИ (водата не се хвърля, а се върти, като се добавят непрекъснато химикали докато не се поеме от растенията). Самите домати са фуражни сортове с дълъг срок на годност, които след бране се обработват допълнително с ХИМИКАЛИ, пакетират се и се превозват в хладилни камиони, до хладилни камери в България, от където търговците с маски на устните си (заради ХИМИКАЛИТЕ) зареждат. По този начин се гледат не само домати, но и чушки, марули, спанак, даже и кореноплодни, забележете, че освен с липсата на вкус, при спанака, марулите и др. растения, които се продават с корените, липсва каквато и да е пръст по тях, защото са гледани без такава.

Холандски хидропоники в Турция:

В филма ясно е показано как се гледат домати в Турция, в коментарите под клипа, пише, че е правен преди 10г., а от 5-6години масово се гледат доматите по този начин за ИЗНОС!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cEKS4yR7G7A

Турски сайтове продаващи такава техника:
http://hydroser.com/about_us/videos

http://www.hortidaily.com/article/1845/Growth-Turkish-tomato-acreage-provides-opportunities-for-growers-and-suppliers

2) Българският домат, е гледан предимно на полето под жаркото слънце, напоен с чиста вода (нециркулираща), пръскан предимно със син камък, който се използва и в био-земеделието, обикновено се бере рано сутрин и след няколко часа е по борсите и пазарите.
Български домати:
http://www.youtube.com/watch?v=dIky9bC6Y8U
……………………..……………………..…………….

ИЗТОЧНИЦИ:

 Геноцид срещу България – освен отровни яйца от Европа, ядем вносни домати пръскани с ДДТ!

fermer.bg

Турските домати отровни

 blitz.bg

“Грийнпийс”: Най-много пестициди има в турските плодове и зеленчуци
money.bg

ЯДЕМ ОТРОВНИ ГРЪЦКИ ДОМАТИ mishenabg.blogspot.co.uk

Заразени домати ни пробутват от Гърция razkritia.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *