Чужденци буквално полудяха по български шарени прасенца, които нямат аналог в света.

Китайци, австрийци, германци броят по 20 000 евро за едно екзотично животинче, пише “Телеграф”.

Прасенцата са жълти, сини и зелени, а най-странното е, че бащата е черен на цвят. Собственикът им казва, че става въпрос за генетично изменение, което не може да си обясни. Оказва се, че цветът не идва от козината, тъй като тя е бяла, а от кожата на животните. Те се развили нормално и са били разпродадени до 45-ия ден от раждането. Запазено е само едно, което е оставено като любимец и не е за продан.

Не искам да става ясно къде се намира свинефермата от съображения за сигурност. Имам и много други прасета. Опасявам се, че ще влезнат и ще разбиват. Мястото е с ограничено население и има само един възрастен пазач, който нищо няма да може да направи“, сподели собственикът Явор Чочев.

Първоначално било предвидено прасетата да бъдат изпратени в пансион за нестандартни животни в Пловдив. Това не се осъществило, защото интересът на потенциалните продавачи бил голям. “Побъркаха ме, подлудиха ме. Изпродадох всички прасета, Не ме оставиха на мира. Идваха всеки ден с преводачи и ме засипваха с въпроси. Телефонът ми звънеше постоянно”, каза г-н Чочев.

Китаец се изръсил с 20 000 евро за едно от цветните прасенца, което вдигнало летвата за другите заинтересовани. Австриец и двама германци са изкупили останалите на сходни цени.

Източник: dunavmost

Facebook коментар
Total Page Visits: 942 - Today Page Visits: 2
SHARE