Шабан Шаулич и Мирослав Илич дариха 150 хиляди за парно на сираците

Виртуозите на сръбските шлагери Мирослав Илич и Шабан Шаулич събраха над 150 000 лева с двата си благотворителни концерта у нас. Това е цялата сума, необходима за изграждане на парна инсталация  в институцията за деца, лишени от родителски грижи в село Доганово.

Първоначалната идея била да има само един концерт, но след пълната разпродажба на билетите само за една седмица, организаторът Венцислав Рангелов запазил и още една дата, в която също бе запълнена от фенове на югофолка.

Над 30 000 ревностни почитатели на сръбската музика се включиха в  събитието в зала „Арена Армеец“, а залата опрости наемът за сцената, за да е съпричастна към каузата. В публиката можеха да се видят хора от всякакви възрасти – от тийнейджъри до такива, които могат да им бъдат дядовци, които заедно извиваха кръшни хора.

 

За да бъде атмосферата още по-запомняща се, в турбофолк мероприятието се включиха още софийски танцов състав, духов оркестър от Цариброд, певицата Ивана Мей и сензацията в последния сезон на популярно шоу за певчески таланти в западната ни съседка – Габриела Пейчев. Красавицата е българка, от Димитровград, но е популярна и известна сред сърбите.

 

Концертите бяха водени от спортния коментатор Иво Райчев, а подгряващи изпълнители от българска страна бяха певците Емилия и Борис Дали.

 

Сръбската музика завладя аудиторията още с излизането на Илич, който започна изявата си на сцената с емблематични песни и реч на българо-сръбски: „Добър вечер, българия! Добър вечер, София! Ако ви се пее, пейте с мен. Имам много приятели тук!“, поздрави почитателите си големият сръбски певец.

 

Специален поздрав от сцената той отправи и към майката на футболиста Христо Стойчков – Пенка, с която се видял още в гримьорната. Легендарният футболист неведнъж е споделял, че Илич е негов музикален идол.

 

65-годишния певец  демонстрира естественото си поведение, като слезе от сцената, целуна жена от публиката и дори попя с фенове. Еуфорията продължи в същия дух и при излизането на сцената на Шабан Шаулич.

 

Двамата титани на сръбската музика обещаха за финал след бисовете, че ще проследят развитието на каузата и ще посетят дома в Доганово, когато парната инсталация бъде завършена.

 

От къде идва прякора им „Богове на сръбската музиката“

 

В една от популярните сръбски медии питат Илич кой е най-добрият певец в Сърбия. Тогава той категорично заявява: „Аз!“. Следващият въпрос бил: „Какво ще кажете за Шабан Шаулич тогава?“, а той отговорил: „Аз съм най-добрия от певците, аз за богове не мога да говоря. Шабан си играе с песента, докато пее“, пошегувал се Мирослав със своя колега и близък приятел.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook коментар