8 мисли на съвременния Бай Ганьо

1) Българите в чужбина не са българи – Ами да, кой брани майка България докато тях ги няма? То много лесно да идеш в чужбината и на готово да зимаш големите пари и да викаш,че си “европеец”. Самозабравихте се бе ееей! После се прибираш и се фукаш с новите придобивки! Пфу! И аз можех да избягам ама понеже съм патриот се мъча тука за благото на родината, кът един истински българин!

bla bla bla

 2) Политиците са виновни, ама аз нищо не мога да направя – Какво мога да направя аз, освен да стоя по цял ден и да ги псувам само? Малко ли е? Какъв смисъл има от тея протести и недоволство? Все едно това ще промени нещо! Ама ако Ви се протестира и Ви се бори ходете се борете, докато аз си пия ракийката и си боцкам от салатката! Филмари!

lazy

3) Можело да успееш в България – Пха! Всички, които се правят на много успели тука и взимат добри заплати са връзкарчета и работят във фирмата на “тати” или на някой негов човек! Костюмарчета смешни! Само взимат хляба на добрите хора като мен, на които никой не им дава шанс, затва за кво да уча и да се опитвам да пробия!

success

4) Трябвало да се учат езици – Закво са ми езици в България? Нали мога да си пазарувам от кварталното магазинче и се разбирам с кръчмарчето и букмейкара! Пък и то едни лесни езици, не е истина. Аз английския го знам перфектно от училище още, ама не мога да го говоря, иначе всичко разбирам! Един път в метрото някъв чужденец ми вика “Ду ю спик инглиш”? Викам му “йес” да видят хората, че ги разбирам нещата, да си кажат “ей глей го тва нащо момче кво е паметно”. Да не се излагаме пред чужденците ся! После ме пита нещо “хау кен ай гоу ту дъ сентър”. Отговорих му с “окей” и си седнах кът най-големия. Не стига, че му говоря на езика пък и ме занимава с глупости.

lang

5) Хубаво било да се научава нещо от телевизията – Е, че аз малко ли научавам от новините? Отделно от мачовете знам всичките имена на футболистите и отборите в Английското първенство! А пък риалитата са ми любими, особено “Биг Брадър”, щото много точно отразява българското общество (тва го чух там и ми се стори много умно). Турски сериали също гледам и от тях много имена научих и тук там някоя дума: Али Реза, йок, кюзел, джам, мики йорум. Ай стига толко, че ще Ви комплексирам Вас, където ми гледате там някви документални филмчета измислени!

mediaaa

6) Няма нормална жена, която да не ме иска и желае – жените, които не ме харесват са кифли, златотърсачки или лесбийки – Не, че се хваля, ама съм си убавец и почти всяка ми връзва, даже те правят първата крачка. Лошото е, че едно 99% са от гореизброените три типа!

kinopoisk.ru

7) Няма по-голям патриот от мен! Може да съм позабравил малко историята и да не знам празниците на изуст, както и героите ни, ама като видя във фейсбука – веднага качвам снимка по повода и копирам от някъде цитати, стихотворения и мъдри мисли! На годишнината от смъртта на Васил Левски например, разказвах на съседчето Ванчо за дядо ми Гошо и как служил заедно с Апостола през Втората Световна Война! Да се учи детето на родолюбие!

patriot

8) Българите не били културни – Е па аз всеки петък ходим в бившия културен дом (сега чалга дискотека)! Слушам големи български музиканти като Фики и Азис и удрям по някой традиционен български танц (кючек главно). Говоря си с напудрените красавици за Паолу Коелю и обсъждаме културни новини като раздялата на Валери Божинов със символа на българската култура – Николета Лозанова. Понекога хода и на театър и кино (ама най-вече ако е безплатен и има пиячка). Книги не купувам, защото книгите от училище още не съм ги прочел и събират прах под леглото, ама аз съм зает човек и нямам време.

museum

 

Facebook коментар
(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *