BBС разказа историята на Динко – “българския ловец на бежанци”

BBC описва 29-годишният Вълев като мускулест полупрофесионален борец с обръсната глава и безцеремонен вид

Историята за “ловецът на бежанци” Динко Вълев от Ямбол разказа най-голямата британска медия BBC. “Български търговец на автобусни резервни части стана национална знаменитост, след като започна да патрулира по турската граница „на лов“ за мигранти”, написа днес репортерът Матю Брънуасър.

Мнозина българи приветстваха неговата бдителна инициатива, макар други да са дълбоко обезпокоени, продължава статията репортерът. BBC описва 29-годишният Вълев като мускулест полупрофесионален борец с обръсната глава и безцеремонен вид. В ляво на гърдите има татуиран кръст с размерите на голяма пържола.

Той стана известен за една нощ миналия месец, след като местна телевизия го определи като „супергерой“ и подробно разказа за сблъсъка му с група сирийци край границата, докато карал своето АТВ. Медията цитира и говорителя на Гранична полиция Лора Любенова да казва, че властите приветстват информацията от гражданите за криминална дейност, включително незаконно преминаване на границата, но подчертава, че само полицията има правото да задържа и арестува хора.

 

Източник: kanal3.bg

Facebook коментар
Сподели