Да замина ли в Германия?

Момиче съм и тази година завършвам 10 клас и съм на 16 години. От доста години насам баща ми работи в Германия и сме решили това лято да се местим при него с мама, защото не можем да живеем разделени вече, той дори не знае каква музика слушам и какво обичам, защото не ме вижда как пораствам и искаме да сме си заедно. Успеха ми е отличен, но никога не съм учила немски.

Знам, че ще загубя една година там и демек ще уча повече години отколкото сегашните ми съученици тук, те ще са завършили.

Баща ми остава на мен решението дали оставам тук с мама или се местим, не иска до обвиня него после, ако нещо не е както трябва и това лято ще ходим да видя дали ми харесва, но от малка мечтая да живея в чужбина и сигурно няма и да се поколебая да поема риска.

За жалост ни е страх как ще се оправяме като и тримата сме зле с немския и един лекар не можем да викнем и да говорим, но на английски що годе ще стане, но те са родолюбци и отказвали да говорят на друг език освен немския и малко се страхувам също да не бъда дискриминирана, защото аз имам желание да уча и да работя за тях, никой не е мързелив в семейството.

Града в който най-вероятно ще отида е Дуйсбург и знам че имало много българи. Може ли някой който е живял там или е ходил или има приятели там да ми обясни дали немците ще се държат лошо с мен, къде точно мога да уча след като науча езика, общо взето всичко което знаете за града и за държавата като цяло.

След 12ти клас искам да се заема с висше, което наистина е трудно и се учи много и има терминология и не знам дали ще се справя, малко се страхувам, защото в България съм сигурна, че ще ме приемат, защото си знам успеха горе-долу за сега, а там ще падне ниско, заради загубената една година и че не ми е майчин език и няма да го знам като тях.

Чудя се дали да поема този риск, ама дали сега или след 12ти ще загубя една година за учене на език, не виждам разлика, а и вече не ми се стои тук, омръзна ми и крайно ми писма, не съм щастлива особено в родината си. Чувствам се не достатъчно оценена от учителите и не успявам да развия талантите си тук. Не виждам просперитет.

Вие какво мислите?

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *