Дали “Quitaly” ще потопи Европа? Утре, вот “за” в референдума в Италия може да я изведе от Европа- и да доведе до икономическа криза, казва Роберт Хардман

Вече минаха шест месеца откакто Евроскептичната, анти-капиталистическа, полу-шантава партия, Пет звездното движение води в изборите в Италия. И Рим днес е оглавен от кмет от партията на Петте звезди 37 годишната, Виргиния Раги, която е водеща светлина в това политическо движение, на които слогана е “Да го….!” да наистина!

Въпреки това, в момента италианската политическа картина не е за смях, ако референдума върви по начина, по който лидера на партията на господин Гило иска, страната ще бъде на ръба.

Което е и по-страшното е, вотът съвпада с новината, че броя на мигрантите пресекли Атлантическия океан от Африка, достига рекордните 171 000 души.

На всичкото отгоре, няколко италиански банки са в критично състояние.

Очаква се вотът да е за излизане от Европейския съюз, но най-вероятния сценарий за Италия – нация много добре запозната с несигурната политическа обстановка- е да се справи по някакъв начин и да издържи до следващата криза.

Ако не успее ще усеща афтершока с години.

Източник: Dailymail

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *