Защо не искам да се върна в България?

НОИ е една уникална трагедия с много действия. Отворете страницата му и няма да намерите правила какви документи се изискват, ако кандидат-пенсионерът (в случая аз) живее в чужбина. Поради това станах редовен клиент на куриерска фирма, всеки път плащам плика до България за 82 долара. На третия път служителката на НОИ, която приема документите, отвърнала на бележката от моя пълномощник, че трябва да има указания:”Бре, ти много знаеш!”

Преди да “знам много” от Сан Франциско знъня на НОИ. Там предупреждават, че записват разговора. И аз записвам. Казват ми “Пълномощното ви трябва да е преведено на български език.” “Госпожо, то е на български и подпечатано от нотариус.” “Нямате тогава проблем”, казва тя.

Пълномощникът ми в НОИ подава документа. „О, не, не. Това е на бял лист, а от Америка получаваме на шарени листа”. Това е уникален идиотизъм! Запомнете го! И т.н. И т.н.

Написах това писмо защото преди малко прочетох, пропагандната лъжа, че българите се връщат в България. Бих ви посъветвал, ако можете да се махнете оттам веднага!

Някой би ли ми обяснил защо да се върнем? За да живем в действителността на Борисов, за да си затваряме очите в двуличния свят на Цацаров, или за да очакваме още ненормални закони създадени от депутати като бат Сали? Може би, за да четем продажни вестници, списвани от продажни журналисти? Ние в чужбина не сме глупаци. Не можем да променим шантавите правила по които живеете. Оправяйте се.

 

Борис ГЕРГОВ, Сан Франциско, Калифорния

Източник: nabore

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *