Невероятната история на наш актьор, който излиза от затвора, бяга в САЩ и покорява Холивуд

Личната история на актьора Димитър Маринов е поне толкова интересна, колкото и ролите му в киното. Репресиран заради буржоазен произход, той лежи в затвора заради опит за бягство от България с „Ориент експрес”.

По-късно завършва ВИТИЗ в класа на Коко Азарян и Тодор Колев. По време на турне с Илдъз Ибрахимова успява да избяга в САЩ – със 112 долара в джоба и без да знае дума английски, съобщава bTV, пише Блиц.

Там Маринов, който още на 14 години е обикалял Европа с филхармония като цигулар, работи като уличен музикант и разносвач на пици… докато не отива на прослушване в театъра в Сан Диего. Следват филми, сериали, реклами, шоута и турнета с имена като София Вергара, Доли Партън, Матю Пери и Клифър Съдърланд.

Ще го видим и в новия филм на Спилбърг „Зелена книга”, където ще играе руския виолончелист Юрий Тахт.

Пред bTV Маринов разказа, че наистина усетил приликите между себе си и Тахт, но 5 дни преди второто прослушване за ролята му казали, че трябва… да свири на чело.

Намерил си учителка, взел чело под наем и започнал да се учи: „По време на подготовката с виолончелистката, която беше всеки Божи ден, жена ми искаше да се разведе с мен на третия ден, защото това чело й скъса нервите 4-5 часа всеки ден вкъщи. Децата се забавляваха, защото им беше смешно”.

В крайна сметка обаче взел ролята.

Източник: Petel

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *