Тази красива българка засне филм в Холивуд по собствената си имигрантска история

Българката Делка Ненкова е звезда в собствения си филм „Делка: С Високо Вдигната Глава”, заснет в Лос Анджелис. Пленителната блондинка успя да филмира собствената си имигрантска история, получавайки мощната подкрепа от българите в Ел Ей. Делка е съсценарист и продуцент на лентата заедно с американеца Уил Мур, съобщава “Български новини”.

Прочутото музикално семейство Иван и Цветанка Варимезови, които поддържат българската нотка във филма с тъжна фолклорна песен  за майката, трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг, която показва завидни бойни умения в лентата,  и младият актьор Наско Атанасов не щадят таланта си за колорита на драмата. Амбициозната българка се е снимала и в други филми.

Делка играе рускиня в „Железен човек-2“, където партнира на легендата Мики Рурк. Ненкова изигра и  Красимира Стоянова- племенницата на Ванга, в руския сериал „Ванга“, който беше заснет по истинската история на феномена от Рупите, и бе посрещнат с огромен интерес не само в Русия. Делка е играла и в няколко театрални постановки в Ел Ей. Делка Ненкова в сцена от филма с цирковата звезда Патрик Маринели в калифорнийския цирк „Варгас“ Преди да емигрира, Делка е била национална шампионка на България по спортна гимнастика, носител на десетки купи от републикански и международни състезания.

Работила е в циркове и модерни балети в Европа. Нашенката не спира да шлайфа актьорските си умения в различни театрални школи в Ел Ей като Lee Strazberg Film Instituteи Stella Adler Concervatory. Тя упорито работи и в заличаването на акцента в английския.

Източник: Блиц

(Visited 203 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *